Bouw

BouwBOUW

Tekenwerk en 3D ontwerp

Hanssen Bouw en Interieur zorgt voor digitale tekeningen voor o.a.

– Nieuwbouw
– Verbouw
– Aanbouwen
– Enz.

Verder kunnen wij ook alle plannen omzetten in een 3D ontwerp om zo uw wensen te visualiseren. Zo krijgt u een beter beeld van het mogelijke eindresultaat.

Digitaliseren

Wij kunnen uw oude bouwtekening / blauwdruk tekening die door de jaren heen in kwaliteit achteruit is gegaan, overnemen in ons tekenprogramma en er een digitale bouwtekening van maken.

In sommige gevallen zal de oude tekening afwijken van de huidige situatie. Dit is geen probleem, alle aanpassingen worden dan in een keer meegenomen in het gehele proces. Zo kan de tekening weer gebruikt worden voor eventuele verbouwingen en bouwaanvragen.

Ook bij de verkoop van uw woning zal de nieuwe eigenaar vaak vragen naar tekeningen van het huis welke zij kunnen gebruiken als basis voor hun plannen.

Heeft u geen tekeningen van uw woning? Geen probleem, door middel van een woningopname kunnen wij u voorzien van een digitale tekening.

Bouwbesluit

Bij een vergunning aanvraag (tegenwoordig: omgevingvergunning) voor het bouwen van een nieuw woonhuis moet het ontwerp voldoen aan de strikte eisen welke gesteld zijn in het Bouwbesluit. Het controleren van uw ontwerp cq. vergunning aanvraag gebeurd door middel van een bouwbesluittoetsing.

De volgende berekeningen kunnen wij hierin voor u opnemen:

– GBO/VG toetsing
– Daglichttoetreding
– Ventilatieberekening
– EPG berekening (eventueel aangevuld met MPG berekening)

 De berekeningen worden uitgevoerd volgens de geldende NEN normen en de resultaten worden getoetst  aan de gestelde eisen in het Bouwbesluit.

Hanssen Bouw en Interieur neemt u deze zorg graag uit handen. Wij toetsen uw plannen aan de voorschriften en verwerken dit in een overzichtelijke rapportage.